Συμβολισμοί στο Heavy Metal





Όπως κάθε ιδεολογία, δόγμα, κίνημα έτσι και στο metal δημιουργήθηκαν κάποια σύμβολα που μέσα από συζητήσεις και παραφιλολογίες έμοιαζαν να δίνουν έναν ... τοτέμ τόνο στους μουσικούς και τους οπαδούς. Περιληπτικά αναφέρω:

- Headbanging:

Στην wikipedia διαβάζουμε: "Headbanging is a type of dance which involves violently shaking the head in time with the music..."
...στην πραγματικότητα αφομειώνει όλη την έκσταση της μουσικής, άλλα και την αφοσίωση προς αυτήν. Είναι κάτι σαν τελετουργία που έρχεται αυθόρμητα από τους ήχους των riffs που σε συνδιασμό με τους στίχους ολοκληρώνουν την εσωτερική κορύφωση του μυημένου ακροατή!


- Η Εξάχορδη θεά:

Μητέρα των περισσότερων ρυθμών και μελωδιών έγινε στα χέρια μερικών το απόλυτο εργαλείο για τη δημιουργία Heavy Metal. Σε κανένα άλλο μουσικό είδος δεν δοξάστηκε τόσο πολύ, πουθενά δεν λατρεύτηκε με τόσο ιδιαίτερες τιμές. Δεν είναι τυχαίο που οι κιθαρίστες του Metal είναι από τους καλύτερους γενικότερα, όπως επίσης δεν είναι τυχαίο που η κιθάρα στο Μetal ακούγεται τόσο "μπροστά" και παίζει πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

- Συμβολισμοί ...ανα χείρας!
Βλέπε σφιχτή γροθιά ή http://en.wikipedia.org/wiki/Sign_of_the_horns

...και πολλοί άλλοι που χρησιμοποιήθηκαν σε εξώφυλλα δίσκων, συναυλίες, αφίσες κ.α.

Επίσης πολλά σύμβολα μυστικισμού, ζωής και θανάτου και θέματα που αναφέρονται σε μυθολογία, έρωτα, πόλεμο όλα όσα σημάδεψαν την ανθρωπότητα σε όλη την ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.