Jag Panzer - Ample Destruction (1984)





Πίσω στα ιερά χρόνια του αγνού Heavy Metal εκεί γύρω στο 1983 εμφανίζονται οι Jag Panzer με το EP "Tyrants" και κατόπιν με το "Ample Destruction" το 1984.

Πολλοί metal-ο-πατέρες προσπάθησαν να δώσουν ταμπέλες σε αυτόν τον ογκόλιθο, αλλά αυτό το χαρακτηριστικότερο άλμπουμ των Panzer είχε πάρει οριστικά διαζύγιο από τις γυαλιστερές παραγωγές - πλήκτρα - εφέ και ... παπάδες!

Μοιάζει σαν να μπήκαν όλοι τους σε ένα studio - υπόγειο - σπήλαιο και το ηχογράφησαν μονορούφι! Μοιάζει σαν τον βάρβαρο μεταλοφορεμένο πολεμιστή που δεν έχει τρόπους! Ξέρει μόνο να σκοτώνει! Ξερές παραμορφώσεις στην κιθάρα, πολεμικές οργισμένες κραυγές και δεν υπάρχει ούτε ένα περισσευόμενο δευτερόλεπτο!

Ο Harry Conklin και η παρέα του καταφέρνουν ακόμη και τα μελωδικά μέρη να τα αποδώσουν με βάρβαρο τρόπο! Σε ορισμένα σημεία το album ακούγεται μάλιστα και λίγο... χοντροκομένο! Μα πως περιμένεις στη μάχη να πεθάνεις? Λεπτεπίλεπτα?!?!?

Και όμως αυτό εδώ το ατσάλινο τσεκούρι είναι και θα είναι το σήμα κατατεθέν των Panzer. Μετά από αυτό, άλλαξαν σχήμα πολλές φορές, μέλη έφυγαν και ήρθαν (αξιοσημείωτες οι προσωπικές δουλειές των Conklin και Tafolla) και τελικά επανήλθαν στην δισκογραφία το ... 1994!

Θεωρητικά οι Jag Panzer υπάρχουν ακόμη έχοντας βγάλει άλλα 7 άλμπουμ μετά το "ample.." κάποια πολύ καλά και κάποια οριακά... άχρηστα!

Αυτό το αρχέγονο διαμάντι όμως δεν εμφανίστηκε ξανά, έτσι αυθόρμητο, επικό, "βρώμικο" και ουσιαστικό για την ιστορία και την αγάπη του Heavy Metal!


Συμπερασματικά: Κάποτε υπήρχαν σπουδαίοι μουσικοί, με ψυχή και πάθος, που "έδειναν" αυτό που το σημερινό χρήμα και η τεχνολογία αδυνατεί....

1 σχόλιο:

Από το Blogger.