I will never put my sword down, I will never run away



Οι Manilla Road είναι ένα συγκρότημα από το Witchita του Kansas των Η.Π.Α. με ιδρυτικό μέλος τον κιθαρίστα Mark Shelton.

Η ιστορία τους ξεκινά το 1977 όταν ο Shelton με τους Benny Munkirs, Rick Fisher και τα αδέρφια Robert και Scott Park έφτιαξε το συγκρότημα.
Αφού έπαιξαν σε αρκετά μπάρ, κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο Invasion , το 1980 στην δική τους δισκογραφική Roadster Records.
Επόμενη δισκογραφική τους δουλειά ήταν το Metal, που θα καθόριζε την μετέπειτα μουσική τους κατεύθυνση και αυτό το ύφος "αποκρυσταλλώθηκε" (χα!) με το κλασσικό Crystal Logic, του 1983.

Τα επόμενα πέντε αλμπουμ είχαν ως drummer τον Randy Foxe που έφερε ένα πιο thrash ύφος. Μαζι με το Crystal Logic, τα Open the Gates και The Deluge, είναι κλασικοί δίσκοι heavy metal. Ήταν σε αυτούς τους δίσκους που το μουσικό στύλ παγιώθηκε. Οι στίχοι αναφέρονται σε θεματολογία της Νορβηγικής μυθολογίας, θρύλους για τον βασιλιά Αρθούρο και άλλες πηγές έργων.Το  Mystification που ακολούθησε, έπασχε απο ποιότητα παραγωγής. Μετά το  Mystification βγήκε το Out of the Abyss, αποδοκιμάστηκε έντονα για τις thrash metal επιρροές του. Το συγκρότημα έβγαλε ακόμα ένα album, The Courts of Chaos πρίν διαλυθεί.

 Το 1992 ο Mark Shelton ηχογράφησε το The Circus Maximus με τον Aaron Brown και τον  Andrew Coss. Μολονότι δεν προοριζόταν για Manilla Road project, το album κυκλοφόρησε ύστερα απο επιμονή της δισκογραφικής εταιρίας έτσι. Μετα απο αυτό το συμβάν, ο Mark Shelton έκανε "αγρανάπαυση" για σχεδόν μια δεκαετία.

Οι Manilla Road ξανασχηματίστηκαν και κυκλοφόρησαν το Atlantis Rising το 2001, με τον Mark Shelton ως το μόνο αυθεντικό μέλος. Τα τελευταία album τους ήταν τα Spiral Castle, το 2002, Gates Of Fire το 2005, και Voyager το 2008.

Δισκογραφία







3 σχόλια:

  1. O ορισμός του cult epic heavy metal!

    Up the Hammers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίμια, αρχετυπική (τολμώ να πω) μπάντα με χτυπητές αδυναμίες αλλά μ' ένα πλεονέκτημα που τις υπερκαλύπτει. Το πηγαίο, φυσικό, αυθεντικό ταλέντο...

    Tonight we fight.
    The Norns decide our fate.
    Fight well in Hell!
    Open the Gates!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.