The Solar Serpent Shines




Οι Conception είναι ενα progressive metal συγκρότημα απο την Νορβηγία.

Σχηματίστηκαν το 1989 απο τον κιθαρίστα Tore Østby, τον τραγουδιστή  Dag Østby, τον ντράμερ  Werner Skogli και τον μπασίστα Freddy Samsonstuen. Το 1990 μετα απο ενα demo ο Arve Heimdal αντικατέστησε τον Werner Skogli και ο  Ingar Amlien τον Freddy Samsonstuen. Ενα χρόνο αργότερα αναγκάστηκαν να ψάξουν για νέο τραγουδιστή. Μετα απο πολλές ακροάσεις κατέληξαν στον  Roy Khan, ένα τραγουδιστή όπερας.
Για την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους, The Last Sunset  έφτιαξαν την δική τους δισκογραφική CSF Records. Κατόπιν διαπραγματεύσεων υπέγραψαν με την Noise Records το 1993 και με αυτή κυκλοφόρησαν το δεύτερο δίσκο τους  Parallel Minds. Το 1995 ήρθε ο τρίτος δίσκος in Your Multitude, και το 1997 ο τέταρτος και τελευταίος  Flow.

Παρ' όλη την σύντομη καριέρα τους ο ήχος τους ήταν μοναδικός στην  power/progressive metal σκηνή, με χαρακτηριστικά την μοναδική φωνή του Khan και της κιθάρας του Østby με στοιχία flamengo.

Στη συνέχεια ο Khan είχε μια λαμπρή καριέρα με τους Kamelot και οι υπόλοιποι στις δικές τους μπάντες. 

To 2005 υπήρξε μια επανασύνδεση για ενα festival στις ΗΠΑ (Prog Power USA 2005) και απο τότε το συγκρότημα είναι σε στάση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.