Ο Βασιλιάς ο Διαμαντής


 O Kim Bendix Petersen, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα King Diamond, είναι ενας Δανός heavy metal μουσικός. Ως τραγουδιστής είναι γνωστός για το εύρος των φωνητικών του ικανοτήτων με κύρια χρήση του falsetto. Είναι ο τραγουδιστής των Mercyful Fate και των King Diamond.

Η πρώτη του μπάντα είχε το όνομα Brainstorm με τους Jeanette Blum στα φωνητικά και μπάσο, Michael Frohn στην κιθάρα και τον Jes Jacobsen στα ντραμς. Κατόπιν, αφησε τους Brainstorm και ανέλαβε χρέη τραγουδιστή στους Black Rose. Αυτό το χρονικό διάστημα  άρχισε να πειραματίζεται με θέματα τρόμου και να χτίζει μια "σατανιστική" προσωπικότητα πάνω στην σκηνή. Το 1980 άφησε τους Black Rose και προσχώρησε στους Brats, οπου γνώρισε τον Hank Shermann. Κατόπιν οι δυο τους αναζητώντας μουσικούς ενένταξαν τους  Michael Denner, Timi Hansen και δημιουργήθηκαν οι Mercyful Fate.

Με την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους "Don't Break the Oath" και της περιοδείας που ακολούθησε, ο King έφυγε απο τους Mercyful Fate παίρνοντας δυο άτομα μαζί του και έκανε σόλο καριέρα με το δικό του όνομα. Για ένα διάστημα μάλιστα στα 90's τραγουδούσε και κυκλοφορούσε δουλειές και με τα δυο συγκροτήματα. Σήμερα και τα δύο σχήματα είναι θεωρητικώς ενεργά.

Στη σκηνή ο King Diamond  χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο απο κόκκαλα σε σχήμα σταυρού. Κάποτε χρησιμοποιούσε και ενα κρανίο, με το όνομα Melissa στα live (γεια σου ρε Hamlet!). Εχει αλλάξει το σχέδιο του makeup του με τα χρόνια: την εποχή του Conspiracy είχε ασπρες και μαυρες γραμμες με λιγο αιμα στο μέτωπο, ενω στην εποχή του The Puppet Master είχε πολυ λιγο λευκό και πιο πολλούς μαύρους σταυρούς.

Ακολοθουθεί τον Σατανισμό του Anton LaVey ως φιλοσοφία και λιγότερο ως θρησκεία.

Πρόσφατα έκανε τριπλό bypass καρδιάς και αφού ανάρρωσε ετοιμάζεται για τα festival του 2013. Long live the King!




 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.