Through the Never


Το Metallica Through the Never είναι μια συναυλιακή ταινία του 2013 των Metallica. O τίτλος της αναφέρεται στο ομώνυμο τραγούδι του συγκροτήματος από το δίσκο του 1991 Black album. Τα γεγονότα της ταινίας έχουν να κάνουν με τον roadie των Metallica με το όνομα Trip που στέλνεται σε μια δουλειά και με την συναυλία του συγκροτήματος στο Vancouver του Καναδά τον Aυγουστο του 2012.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία σε συναυλιακές ταινίες γιατί δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο από άλλα συγκροτήματα, αν εξαιρέσει κανείς το Song remains the same των Led Zeppelin.

Μετά την απογοήτευση της προηγούμενης ταινίας των Metallica όπου άφησαν τις κάμερες μέσα στο γραφείο του ψυχιάτρου, εδώ έχουμε μια διαφορετική οπτική. Η καινούργια ταινία δεν ασχολείται με το δράμα και εστιάζει εκεί που είναι προτιμότερο, στη μουσική. Πέρα από τις αμφιλεγόμενες κινήσεις των τελευταίων ετών με τη στροφή στη μουσική κατεύθυνση, την σταυροφορία ενάντια στην πειρατεία και τα δράματα, οι metallica είναι ένα συγκρότημα που μπορεί να αποδώσει καλά στα live. Θα υπέθετε κανείς ότι μετά από τόσα χρόνια να παίξεις τραγούδια όπως "For Whom the Bell Tolls" "Ride the Lightning," και "Battery" είναι πλέον βαρετό, αλλά ο Hetfield και η παρέα του το διασκεδάζουν εμφανώς ξεσηκώνοντας το κοινό.

Η συναυλία διακόπτεται με κινηματογραφική αφήγηση του Dane DeHaan στο ρόλο του Trip, ενός βοηθού των Metallica που έχει σταλθεί στους δρόμους της πόλης για να πάρει κάτι από ένα φορτηγό που χρειάζονται. Ο ρόλος του Trip είναι χωρίς λόγια και μπλέκει σε σουρεαλιστικές καταστάσεις στο ταξίδι του που θυμίζουν βιντεοκλίπ της δεκαετίας που μεσουρανούσε το MTV. Η αποφασιστικότητα του τον ανυψώνει πάνω από το ρόλο ενός απλού βοηθού, θα φέρει εις πέρας αυτό που του έχει ανατεθεί πάσι θυσία. Το πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση είναι ότι το κοινό θα ήθελε να δει περισσότερο κομμάτι από τη συναυλία, και όχι μια υποψία υπόθεσης ταινίας.

Όσον αφορά τη μουσική, τα πράγματα είναι γνωστά, ή σας αρέσει ή όχι το ξέρετε από πριν. Το δυνατότερο κομμάτι της ταινίας είναι η εμπειρία που προσφέρει, ειδικά σε 3D όπου αυτή τη φορά γίνεται σωστά.  Όλα είναι μπροστά στα μάτια σας και όχι πίσω από χιλιάδες οπαδούς, δυστυχώς όμως η διάρκεια είναι σχετικά μικρή στα 90 λεπτά για ένα συγκρότημα με τόσο εκτεταμένο κατάλογο.

Αν περιμένετε να δείτε μια ταινία με υπόθεση θα απογοητευτείτε, πρόκειται για μια συναυλία γυρισμένη με ενδιαφέρον τρόπο. Αυτό δεν πρόκειται βέβαια να σταματήσει τους οπαδούς, οι οποίοι θα την ευχαριστηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.