Thy Voice shall crack the Sky!

    
    Ένα αφιέρωμα στις μεγαλύτερες φωνές του Heavy Metal, σε κάποιους τεράστιους καλλιτέχνες που με τόσο ζήλο και ξεχωριστές ικανότητες μετέφεραν το μήνυμα στις καρδιές μας...

    Η χαρισματική φωνή είναι το επιστέγασμα της μουσικής, η τελική ολοκλήρωση του μουσικού έργου. Ειδικότερα στο metal ο τραγουδιστής είναι και frontman στην σκηνική παρουσία, είναι δηλαδή και ο τελικός εκφραστής του όλου μουσικού εγχειρήματος. Είναι αυτός που θα ξεσηκώσει τον κόσμο και θα τον ενώσει σε μία γροθιά!

    Ας θυμηθούμε λοιπόν (για να μην ξεχνιόμαστε!) τότε που νεότεροι τσακωνόμασταν για το ποιός είναι καλύτερος και λέγαμε ο ένας στον άλλο "άκου κι αυτό", "ναι αλλά εδώ άκου πως το εκφράζει" και διάφορες τέτοιες φιλικές αντιδικίες... ωραία χρόνια...!

    Οι τραγουδιστές - τραγουδοποιοί που αναφέρονται παρακάτω είναι κατά την προσωπική μου γνώμη, όλοι τους σπουδαίοι και ξεχωριστοί καλλιτέχνες και αξιοποίησαν στο έπακρο το μουσικό υπόβαθρο των μουσικών σχημάτων που συμμετείχαν - συμμετέχουν:

- Ronnie James Dio:


   Τραγούδησε στους Black Sabbath, στους Rainbow και βέβαια στο προσωπικό του σχήμα.
"πατέρας" για το κλασσικό Heavy Metal, τεράστιος τραγουδοποιός και τραγουδιστής που επηρέασε γενιές ολόκληρες μουσικών και τραγουδιστών. Αστείρευτη προσφορά στη μουσική μας. Αξέχαστος για πάντα...



- Rob Halford:

   O Τραγουδιστής των Judas Priest και σήμα κατατεθέν για το Heavy Metal. Φωνή τεραστίων δυνατοτήτων και βέβαια ένας από τους "μεγάλους παλιούς".
Είναι από μόνος του το μεγαλύτερο κομμάτι των Judas και ακόμη και στα γεράματα καταφέρνει και βγάζει αξιομνημόνευτους Metal δίσκους.



- Eric Adams:

   O Τραγουδιστής των Manowar
Έχει γραφτεί ότι πιάνει περισσότερες οκτάβες από κάθε άλλον, ότι η πολεμική του κραυγή ξεπερνάει τα 30 sec ακόμη και live, αλλά ότι και να γραφτεί... είναι λίγο. Δυνατά πνευμόνια υποστηρίζουν την μοναδική αυτή φωνή που μας χάρισε τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία της μουσικής! Είναι η απόλυτη σφραγίδα των Manowar και θα τον χαρακτήριζα απλά τον καλύτερο ερμηνευτή - εκφραστή της σκληρής μουσικής.



- Michael Kiske:

   Τραγούδησε στους Helloween όπου και έγινε γνωστός και αργότερα έβγαλε κάποια προσωπικά άλμπουμ και συμμετείχε στους Avantasia και άλλους...

Ξεχωριστή φωνή με μεγάλες δυνατότητες που μέσα από τα δύο Keeper έδωσε άλλο χρώμα στην μουσική μας. Δυστυχώς η αλλαγή πλεύσης των Helloween από κει και πέρα δεν είναι άξια αναφοράς....



- Messiah Marcolin: 

Τραγούδησε και έγινε γνωστός στους Canlemass με το ανεπανάληπτο "Nightfall" και όσα ακολούθησαν...
Αργότερα στους Memento Mori και σε άλλες δουλειές επανασυνδέθηκε με τους Candlemass και ξαναέφυγε...

Θα μπορούσε άνετα να τραγουδήσει όπερα! Αλλά έγινε η σημαία του Doom Metal και δύσκολα κάποιος θα τον πλησιάσει!



- Roy Khan:

   Ξεκίνησε στους Conception και αργότερα στους Kamelot και μας χάρισε μοναδικές στιγμές πάθους και λυρισμού. Είναι από αυτούς τους λίγους τραγουδιστές που γίνονται ένα με τη μουσική, που η απόδοσή τους είναι μια ολόκληρη θεατρική παράσταση, ένα έργο ζωής. Η δεκαετία του 2000 μπορεί να περηφανεύεται για τον πρίγκηπά της!



- Bruce Dickinson:

   Σπούδασε ιστορικός, τραγούδησε με τους Samson και τελικά πήγε στους Iron Maiden όπου κόλασε κόσμο και κοσμάκη με τον τρόπο που τραγουδούσε! Πολλοί έφηβοι της εποχής κυκλοφορούσαν τραγουδώντας τα ρεφραίν των Maiden και έχοντας ως πρότυπο τον Dickinson. Κυκλοφόρησε και πολλά αξιόλογα προσωπικά άλμπουμ και ξαναγύρισε στο συγκρότημα που τον ανέδειξε!



- Midnight:

   O Τραγουδιστής των παλιών καλών Crimson Glory που έδωσε αυτή την ιδιαίτερη χροιά στα πρώτα άλμπουμ τους. Ήταν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή φωνή, με ιδιαίτερη κλίση στις μελωδικές και ψηλές νότες! R.I.P.


- David De Feis:

   O Τραγουδιστής των Virgin Steele που κράτησε το όνομα και οδηγεί το συγκρότημα του "ρομαντικού βαρβαρικού metal" όπως αυτο-ονομάζονται και έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στην πορεία των χρόνων! Η φωνή του μοιάζει σαν την μετεμψύχωση της φωνής των Pavlov's Dog στο Heavy Metal αλλά όλα αυτά είναι σχετικά!




- Tarja Turunen:

   H Τραγουδίστρια των Nightwish που συνεχίζει με το προσωπικό της σχήμα. Κλείνουμε αυτό το αφιέρωμα με μία υπέροχη γυναίκα, το αηδόνι του metal!
Έχει τραγουδήσει και όπερα και είναι απλά μοναδική! Και όμορφη επίσης! Και...


Όλοι οι παραπάνω σύνδεσμοι οδηγούν σε τραγούδια αντιπροσωπευτικά των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται εδώ και χαράχτηκαν για πάντα στην μνήμη μας ως αριστουργήματα της μουσικής που αγαπάμε!
H εισαγωγική εικόνα είναι δημιουργία του μεγάλου Boris Vallejo

Play from the Heart! The Louder the Better! Hail!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.