Ross The Boss



Η ιστορία του Ross Friedman (born January 3, 1954) είναι μεγάλη και ξεκινάει πίσω στη δεκαετία του 1970! Είναι ένας από τους αφανείς ήρωες της Heavy Metal σκηνής και πάντα εκτός από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις παχουλές δημοσιότητες.

Προσωπικά μου αρκεί το γεγονός ότι στην περίοδο που μεγαλουργούσε στους Manowar ήταν η χρυσή περίοδος της μπάντας στη δεκαετία των 80'ς





Από τότε που έφυγε δοκίμασε πάλι να χαράξει την προσωπική του καρριέρα και μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες επέστρεψε πάλι με αυτό που ξέρει καλύτερα: το κλασσικό Heavy Metal.

Το 2008 μετά από πολλά χρόνια έχουμε την 1η ολοκληρωμένη δουλειά του στη μουσική μας με τον τίτλο "new metal leader"

 To άλμπουμ περιέχει φρέσκα κομμάτια και δυνατή παραγωγή και μας θυμίζει ότι κοντεύαμε να ξεχάσουμε στους παλιούς Manowar. Ο Ross είναι κλασσικός κιθαρίστας και "αρχέγονος" συνθέτης χωρίς εντυπωσιασμούς!

Προφανώς και απαιτούνται βελτιώσεις (στα φωνητικά κυρίως κατά την άποψή μου) αλλά το άλμπουμ δείχνει τις προθέσεις του.

Τέλη 2010 με αρχές του 2011 κυκλοφορεί το 2ο άλμπουμ "hailstorm" και συνεχίζει την προσπάθεια του προκατόχου του.

Το συγκρότημα του Ross είναι ακόμη πιο δεμένο και η επέλαση συνεχίζεται με τις δυνατές συνθέσεις να χτυπάνε κατευθείαν στην καρδιά.

Άκουγα εκείνα τα παλιά τα χρόνια ότι ο Ross δεν είναι πολύ καλός κιθαρίστας και διάφορα άλλα ευτράπελα... Ο Ross είναι κλασσικός κιθαρίστας και τα σόλα του είναι ότι πρέπει για τη μουσική μας.
Δεν αναλώνεται στο να παίζει με 500 χλμ/ώρα αλλά κυνηγάει την ουσία που άλλοι ... έχουν χάσει!!!

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και ελπίζουμε να τον (ξανα)δούμε στην Ελλάδα.

Χαίρομαι που κάποτε τον είδα εδώ και του έσφιξα το χέρι. Είναι ένας αφανής ...γίγαντας!





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.